POTVRĐENO ZA "SB": Radnici na Ciglanama tokom iskopavanja pronašli minu

Riječ je o kumulativnoj mini M80 za ručni bacač M57.

  • Vijesti

  • 13. Jun. 2022  13. Jun. 2022

  • 0

U sarajevskom naselju Ciglane građevinski radnici su tokom izvođenja radova na iskopavanju zemlje jutros pronašli eksplozivnu napravu, te pronalazak prijavili Policijskoj upravi Centar MUP-a KS,

Po primanju poziva, pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) FUCZ-a i policijski službenici PU Centar odmah su izašli na teren, a ubrzo je ekipa iz tima za uklanjanje eksplozivnih sredstava FUCZ-a Sarajevo A započela sa procedurom uklanjala eksplozivne naprave.

Riječ je o kumulativnoj mini M80 za ručni bacač M57.

Nakon što je urađena procjena, donesena je operativna odluka kako mina mora biti uništena gdje je i pronađena, jer je nestabilna za transport i manipulaciju. 

Uz pomoć građevinske mašine napravljena je rupa, u kojoj je zatrpano i uništeno neeksplodirano ubojito sredstvo u skladu sa standardnim operativnim procedurama, potvrdila je za "Slobodnu Bosnu" glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač.

Dok je trajala akcija, ekipe FUCZ-a i PU Centar su izdale stroga upozorenja da se ne prilazi mjestu na kojem je pronađena eksplozivna naprava.

(S. B.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...