BRUKA - UŽIVO: Dodikov beogradski "analitičar" se osramotio u jutarnjem programu RTRS-a, nije znao ko je otišao u Bruxelles...

On je kazao da je Republika Srpska u Briselu predstavila svoje interese i teme na kojima insistira.

  • Mini market

  • 14. Jun. 2022  14. Jun. 2022

  • 2

Sastanak lidera parlamentarnih stranaka u BiH sa predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom u Bruxellesu bio je konsultativan, rekao je beogradski politički analitičar Dragomir Anđelković.

On je kazao da je Republika Srpska u Briselu predstavila svoje interese i teme na kojima insistira.

Anđelković je naveo da je Republika Srpska pokazala da se neće odreći sebe.

Kazao je da je Republika Srpska na pravom putu po pitanju Rusije, jer, "Rusija štiti nacionalne interse srpskog naroda".

- Neutralnost Republike Srpske u odnosu prema sukobu Rusije i Ukrajine je ispravan put - dodao je Anđelković.

Napadni srbijanski "analitičar" u jutarnjem programu RTRS-a toliko je bio ushićen Dodikovim odlaskom u Bruxelles, da je kazao kako je u Bruxelles otišao predsjednik Republike Srpske, a ne član Predsjedniptva BiH Milorad Dodik.

Anđelković je u tri minute srbovanja pred kamerama sasuo salve komplimenata Miloradu Dodiku, a s druge strane kritizirao stav Srbije, koja se, kako je rekao još uvijek dvoumi oko sankcija Rusiji.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...