SARAJEVSKI TAKSISTI NAJAVLJUJU POSKUPLJENJE: Start će koštati najmanje...

Posljednjih dana predstavnici svih taksi prijevoznika u Kantonu Sarajevo održali su nekoliko sastanaka i imaju jedinstven stav da mora doći do povećanja cijena.

  • Ekonomija

  • 14. Jun. 2022  14. Jun. 2022

  • 1

Od prošle sedmice u Bosni i Hercegovini zabilježen je još veći skok cijena goriva, zbog čega će doći i do poskupljenja usluga taksi prijevoza.

Posljednjih dana predstavnici svih taksi prijevoznika u Kantonu Sarajevo održali su nekoliko sastanaka i imaju jedinstven stav da mora doći do povećanja cijena.

Kako Faktor saznaje, konačan dogovor bit će postignut u četvrtak, a potom će nove cijene taksi usluga biti poslane u Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

Predstavnici taksi prijevoznika predlagali su različite cijene, a, kako  otkriva izvor Faktora, najniža cijena starta taksista je bila 2,5 KM, a cijena po pređenom kilometru 1,5 KM. Postoji mogućnost da ove cijene budu i veće.

Trenutna cijena starta kod većine taksi prijevoznika je 1,9 KM, a cijena za svaki pređeni kilometar 1,2 KM.

Zanimljivo je da su prije pet dana iz Udruženja Sarajevo taxi, koje ima više od 1.000 članova donijelo je odluku da neće mijenjati cijene usluga bez obzira na značajno povećanje cijene nafte i naftnih derivata.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...