"SB" NA LICU MJESTA: Dom naroda Parlamenta BiH ponovo o izmjenama Izbornog zakona, Izetbegović se uhvatio za glavu (FOTO)

Izmjene ovog zakona su predložiili članovi Doma iz delegatskiog  kluba Hrvata: Dragan Čović, Lidija Bradara, Marina Pendeš i Bariša Čolak.

  • Vijesti

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 0

Počela je 23. sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na kojoj bi se delegati trebali izjašnjavati o prijedlogu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH, javila je Fena.

Izmjene ovog zakona su predložiili članovi Doma iz delegatskiog  kluba Hrvata: Dragan Čović, Lidija Bradara, Marina Pendeš i Bariša Čolak. Bošnjački delegati su na jednoj od prethodnih sjednica uložili nacionalni veto na ovaj prijedlog, ali nakon što je Ustavni sud BiH utvrdio da prijedlog zakona ne ugrožava vitalni interes bošnjačkog naroda, on se ponovo nalazi na dnevnom redu Doma naroda. 

Među brojnim drugim njavljenim tačkama dnevnog reda je zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine za razmatranje dopune Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH.

Sjednica je u toku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...