RASTEGNUTA JE, NEDOSTAJU KRISTALI: Kardashian oštetila kultnu haljinu Marilyn Monroe, kolekcionar bijesan (FOTO)

Kardashian je nosila haljinu na Met Gali prošlog mjeseca i privukla pažnju mnogih.

  • Show

  • 15. Jun. 2022  15. Jun. 2022

  • 0

Kolekcionar stvari slavne Marilyn Monroe rekao je da je Kim Kardashian nanijela "trajnu štetu" kultnoj haljini koju je Monroe nosila dok je pjevala Johnu F. Kennedyju za njegov 45. rođendan, neposredno prije svoje smrti, piše Guardian.

Kardashian je nosila haljinu na Met Gali prošlog mjeseca i privukla pažnju mnogih, posebno Scotta Fortnera, kolekcionara koji provjerava autentičnost stvari Marilyn Monroe. Njegove fotografije haljine prije i nakon Met Gale upućuju na to da je ona rastegnuta, tkanina je dijelomično poderana, a nedostajali su i pojedini kristali sa stražnje strane haljine.

image

Kim Kardashian na Met Gali (Matt Baron/Shutterstock) 

Na fotografijama koje su objavljene na Instagramu mogu se vidjeti poderotine, rastegnuta tkanina i istrošenost, kojoj također, čini se, nedostaju neki kristali, dok su drugi "ostali visjeti o koncu".

U objavi se citiraju vlasnici haljine, Ripley's Believe It Or Not!, koji su u to vrijeme tvrdili da je "uložena velika pažnja da se sačuva ovaj dio historije pop kulture. Uz doprinos osoba koje se brinu o zaštiti odjeće, procjenitelja i arhivista, očuvanje stanja odjevnog predmeta bilo je glavni prioritet. Ništa se na haljini nije smjelo mijenjati, a Kim se čak presvukla u repliku te haljine nakon crvenog tepiha!⁠"

Kardashian je odjenula svilenu haljinu vrijednu 4,8 miliona dolara kako bi prošetala crvenim tepihom na Met Gali početkom maja. Odjevnu kombinaciju je obogatila bijelim krznom koje je držala omotano oko struka, jer nije mogla zakopčati zatvarač straga, prenosi Jutarnji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...