DEMONSTRACIJE U HERCEGOVINI: Protest protiv neofašizma u Mostaru, nakon divljačkog napada na Partizansko groblje...

"Građani Mostara moraju reći svoj stav o ovome. Recimo neofašizmu NE", ističu iz mostarskog UABNOR-a.

  • Vijesti

  • 16. Jun. 2022  16. Jun. 2022

  • 2

Nakon što je Partizansko spomen groblje osvanulo u srijedu ujutro uništeno, a 700 ploča razbijeno, oštećeno, razbacano UABNOR je za danas u 10 sati zakazao protestno okupljanje na Partizanskom groblju.

"Mostarom su u svom rušilačkom pohodu prošle neofašističke horde i totalno devastirale Partizansko spomen groblje. Mostar, onaj slobodarski, ne smije ostati nijem na ovo dešavanje koje traje desetljećima već, navodi se u pozivu.

"Građani Mostara moraju reći svoj stav o ovome. Recimo neofašizmu NE", ističu iz mostarskog UABNOR-a.

Kako kažu, dolazak na ovo okupljanje glas je za slobodu, za razumijevanje, za Mostar, za BiH.

"Ne boj se, dođi! Smrt fašizmu – sloboda narodu!", poručuju.

Tokom jučerašnjeg dana uslijedile su brojne reakcije političkih stranaka, međunarodne zajednice, Misije OSCE-a, Komisije za nacionalne spomenike, brojnih građana koji su osudili ovo zlodjelo.

U isto vrijeme skupštinska većina u HNK usvojila je izmjene zakona prema kojima se uvodi nova pozicija zamjenika policijskog komesara. Dok se policija dodatno dijeli i pravi po mjeri politike, građanima Mostara ne ostaje previše nade da će to doprinijeti da se ovakvi slučajevi kao što je uništavanje nacionalnog spomenika rasvijetliti i spriječiti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...