SVI UPOSLENICI EVAKUIRANI: Dojava o bombi i u Sudu BiH

Svi uposlenici su morali biti evakuirani iz zgrade dok se ne utvrdi da li je riječ o lažnim dojava ili ne.

  • Vijesti

  • 16. Jun. 2022  16. Jun. 2022

  • 1

Sudu Bosne i Hercegovine jutros su stigle dojave da je u zgradi postavljena eksplozivna naprava. Također, dojava je stigla i u Općinski sud u Sarajevu.

Kako je potvrđeno iz dežurnog Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo, Sud BiH, u zgradi u kojoj su ujedno i sjedišta VSTV-a i Tužilštva BiH, zaprimljene su dojave o bombama.

Policijski službenici su odmah po pozivu izašli na teren, te su započeti neophodni KDZ pregledi kako bi se utvrdila bezbjednost.

Svi uposlenici su morali biti evakuirani iz zgrade dok se ne utvrdi da li je riječ o lažnim dojava ili ne.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da su javnim institucijama u BiH stigle dojave o postavljenim bombama. Prvi slučaj je bio 25. maja kada su osnovne i srednje škole u KS zaprimile poruke da se u zgradama nalazi eksplozivna naprava.

Isti slučaj bio je i u Kantonalnom Sudu Sarajevo, zgradi CIK-a, kao i širom BiH, a nakon pregleda utvrđeno je da je riječ o lažnim dojavama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...