PREDSJEDNIK SDS-a MIRKO ŠAROVIĆ DODIKA ZNA U DUŠU: "Sastao bi se on i s crnim đavolom samo da pobijedi na izborima"

“Neće biti lako da BiH dobije kandidatski status bez obzira na nagovještaje i preporuke. Pred nama stoji 14 uslova. Predstoji mnogo rada", kaže Šarović.

  • Politika

  • 16. Jun. 2022  16. Jun. 2022

  • 0

"Milorad Dodik bi se sastao s crnim đavolom ako bi mu to pomoglo da on i njegova partija bolje prođu na izborima", rekao je za N1 Mirko Šarović komentirajući Dodikov sastanak s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Naveo je kako je Dodikova želja bila da se sretne s Putinom. Posebna sjednica NSRS imala  je glavnu ulogu da mu osigura tu poziciju.

“Vjerovatno tim susretom želi da povrati izgubljene poene u javnosti i na ovaj način popravi poljuljani rejting. Ako nam je prioritet EU i smirivanje tenzija i u BiH i na prostoru Zapadnog Balkana, treba voditi računa o svemu pa i o susretima koji mogu da se protumače ovako ili onako”, rekao je Šarović.

Ističe kako “Dodik misli samo o sebi” i da mu je u glavi “samo kako da dobije izbore”.

“To što priča o narodu, zemlji, RS i BiH, to je floskula za javnost. U pozadini svega su izbori, poljuljana pozicija i strah od gubitka vlasti”, rekao je Šarović.

Lider SDS-a komentirao je za N1 i Macronov non paper koji predviđa novu evropsku zajednicu, ali i zahtjeve upućene EU da BiH dobije kandidatski status bez uvjeta.

“Neće biti lako da BiH dobije kandidatski status bez obzira na nagovještaje i preporuke. Pred nama stoji 14 uslova. Predstoji mnogo rada.

Ako neko misli da će nam baš tek tako dati kandidatski status bez uslova, to nije realno. Ozbiljno moramo raditi na tim prioritetima. To je naša sudbina. Čim prije tim bolje. Naravno, bio bih obradovan da dobijemo kandidatski status”, rekao je Šarović.

Za Macronov non paper kazao je kako ne vjeruje u nešto novo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...