ZVONKO MARIĆ O SJEDNICI VLADE KS U KONJIČKOM KLUBU: "Sigurno žele pokazati da i oni konje za..."

(...) trku imaju.

  • Mini market

  • 16. Jun. 2022  16. Jun. 2022

  • 1

Sjednica Vlade Kantona Sarajevo danas se održala u prirodi, tačnije, u konjičkom klubu "Lazy Horse" u Tarčinu.

Zašto je aktuelna vlast odlučila zgradu Vlade zamijeniti prirodnim ambijentom pokušao je šaljivim tonom pojasniti za N1 zastupnik SBB-a u Skupštini KS Zvonko Marić.

Kaže Marić da je lokacija za sjednicu poprilično atraktivna te da ova Vlada KS, dodaje, nesumnjivo ima inspiraciju u konjima.

“Ne znam zapravo koji je razlog, mogu navesti nekoliko primjera i prvo mi pada na pamet manifestacija Ajvatovica koja predstoji, zatim, koliko znam korida u Čevljanovićima. Ovo je ambiciozna vlada i vjerujem da ona drži do ozbiljnih priprema. Sasvim sigurno je da želi u ovim predizbornim danima da demonstrira da i ova vlada ima konje za trku. Vjerovatno ih drži skrivene u Tarčinu i vi ste ih otkrili, ali to ne umanjuje njihove šanse da možda postignu neki rezultat”, rekao je ironično Marić.

Smatra da postoji i mogućnost da je riječ i o jednom vidu terapije.

“Poznato je da postoji i jedan vid terapije sa konjima što uključuje jahanje ili da budete u okruženju ovih životinja. To je zaista nova metoda i ona je primijenjena u Hrvatskoj, a već i kod nas počinje. Ne bih ulazio u to da li Vladi treba terapija, ali sasvim sigurno ne bih isključio ni takvu mogućnost”, poručio je Marić.

Danas je i za N1 premijer KS Edin Forto rekao da je znao da će ova lokacija sjednice biti vijest i izazvati reakcije u javnosti.

Poručio je da je ovo bila praksa i prijašnjih vlada i da u ovome ne vidi ništa sporno.

“To smo radili prije i radit ćemo to u budućnosti”, pojasnio je Forto.

(N1

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...