CAVUSOGLU SE SASTAO SA IZETBEGOVIĆEM: "U Sarajevu sa mojim bratom"

Cavusoglu se kratkom porukom oglasio na svom zvaničnom Twitter nalogu.

  • Vijesti

  • 18. Jun. 2022  18. Jun. 2022

  • 16

Ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu sastao se danas u Sarajevu, u okviru dvodnevne posjete BiH, sa predsjednikom Stranke demokratske akcije Bakirom Izetbegovićem.

Cavusoglu se kratkom porukom oglasio na svom zvaničnom Twitter nalogu.

"Susret u Sarajevu sa mojim bratom Bakirom Izetbegovićem", rekao je Cavusoglu.

Turski ministar vanjskih poslova se ranije danas sastao sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem, te s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Cavusoglu je održao sastanak sa ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Ministri Cavusoglu i Turković su potpisali Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Republike Turkiye o obavljanju dohodovne djelatnosti izdržavanih članova osoblja diplomatskih misija i konzularnih ureda te Memorandum o razumijevanju između Ministarstava vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turkiye o razmijeni diplomata.

U okviru regionalne turneje započete u četvrtak, Cavusoglu je posjetio Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Hrvatsku, a nakon posjete Bosni i Hercegovini otputovat će na Kosovo.

Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...