KOVAČEVIĆ BRANI ŠEFA: "Očajnički pokušaj političkog Sarajeva i njihovih pulena Šarovića i Borenovića, Putin nije ništa novo rekao Dodiku"

On je ocijenio da je zanimljivo da Šarović i Borenović nisu pročitali da je Putin rekao Dodiku da visoko cijeni njegov stav o sankcijama Rusiji, odnosno o tome da BiH ne može da uvede sankcije Rusiji kao zemlji koja je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, na kojem je BiH i utemeljena.

  • Mini market

  • 18. Jun. 2022  18. Jun. 2022

  • 0

Radovan Kovačević, savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, komentarisao je izjave Mirka Šarovića i Branislava Borenovića o sankcijama Rusiji rekavši da su isti pobjegli iz NSRS kada se glasalo protiv uvođenja sankcija i to baš na Dodikov prijedlog.

"Bez obzira na očajnički pokušaj političkog Sarajeva i njihovih pulena Šarovića i Borenovića, Putin nije ništa novo rekao Dodiku u vezi sa sankcijama Ruskoj Federaciji, jer se već odavno zna da su se pojedini bošnjački ambasadori, bez odluke institucija BiH, pokušali pridružiti određenim izjavama o sankcijama Rusiji. Ali isto tako znamo i da je Milorad Dodik protiv tih i takvih ambasadora, kao i protiv ministra innostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković podnio krivične prijave", rekao je Kovačević.

On je ocijenio da je zanimljivo da Šarović i Borenović nisu pročitali da je Putin rekao Dodiku da visoko cijeni njegov stav o sankcijama Rusiji, odnosno o tome da BiH ne može da uvede sankcije Rusiji kao zemlji koja je garant Dejtonskog mirovnog sporazuma, na kojem je BiH i utemeljena.

"Takođe, nisu pročitali ni da je Putin rekao Dodiku da su odnosi Ruske Federacije i Republike Srpske višestruko poporavljeni od kada je Milorad Dodik došao na čelo Republike Srpske, bez obzira koju funkciju trenutno vršio, te da je isto tako rekao da će odnosi Republike Srpske i Ruske Federacije bez obzira na te jeftine pritivzakonite i protivustavne pokušaje bošnjačkih političara napredovati i dodatno rasti", rekao je Kovačević.

On je naglasio da ni Šarović ni Borenović, naravno, nisu uspjeli pročitati ni da su Putin i Dodik razgovarali o konkretnim projektima, da je Putin podržao u potpunosti da cijena gasa za Republiku Srpsku, ali i kompletnu BiH, zahvaljujući njihovim razgovorima, ostane ista do kraja godine i uz Srbiju najjeftinija u Evropi, da je podržao izgradnju kraka gasovoda kroz cijelu Repuliku Srpsku, ali i izgradnju dvije gasne elektrane - jednu kod Prijedora, a drugu kod Banjaluke.

"Koliko Mirko Šarović ništa ne razumije pokazuje i to da Dodika naziva 'bjanko potpisivačem' briselskog dokumenta, kojeg inače niko nije potpisao i koji se uopšte nije ni potpisivao, kao i da ga naziva 'ponoćnim čekačem na fotografisanje sa Putinom'. Јadni Šarović stoji u redu za fotografisanje već 20 godina, ali nikada ne dočeka, niti će dočekati. Možda jedino duže čeka na izbornu pobjedu, ali je još izvjesnije da nju tek nikada neće ni dočekati", zaključio je Kovačević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...