ZASTUPNIK BUNDESTAGA ADIS AHMETOVIĆ: “Dodik bi bio gotov da je u Njemačkoj rekao da ga podsjećam na Hitlerovu mladež, IZGUBIO BI...”

Sada je Olaf Scholz tu i to je kancelar koje ne da stoji samo na putu Zapadnog Balkana nego i Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. To je novi put Njemačke na Zapadnom Balkanu”, rekao je između ostalog Ahmetović.

  • Politika

  • 18. Jun. 2022  19. Jun. 2022

  • 74

Zastupnik Bundestaga Adis Ahmetović bio je gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji.

"Ja sam u grupi demokrata, Dodik u grupi autokrata i vidjet ćemo ko će prvi doći do cilja! Da je Dodik u Njemačkoj rekao da ga podsjećam na Hitlerovu mladež, bio bi gotov, izgubio bi političku funkciju. Rekao sam da neće biti rata i nema rata! Rekao sam da neće biti secesije i trećeg entiteta i nema ih! Rekao sam da neće biti Izbornog zakona i nema ga prije izbora! Rekao sam da će biti Izbora i da će se naći pare i bio sam u pravu! Rekao sam da Schmidt će koristiti bonske ovlasti i iskoristio ih je! Rekao sam da će se Njemačka vratiti u misli Altea i rezultat će doći”, rekao je Ahmetović i dodao.

"Je li Dodik ruski čovjek ili nije? Nego šta je! Dodik je pokazao da je Putinova produžena ruka u BiH! Ako Dodik misli da je Rusija bolji partner, onda mora dobiti jasan odgovor EU".

Rezolucija Bundestaga o BiH nije samo rezolucija, to je snažniji i važniji dokument

"Čitao sam mnogo po medijima šta će taj mladi od 28 godina napraviti, ali neka mene napadaju. Ako mi ide i ako smo na dobrom putu ne interesuje me što pada. Mnogi ljudi se boje istine. Demokratija je istina. Sada je Olaf Scholz tu i to je kancelar koje ne stoji samo na putu Zapadnog Balkana nego i Bosne i Hercegovine ka Europskoj uniji To je novi put Njemačke na Zapadnom Balkanu”, rekao je između ostalog Ahmetović.

Komentari - Ukupno 74

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...