KAO RUČAK. Salata za popodnevne sate

(...) a zove se pasta Cezar salata.

  • Gastro

  • 20. Jun. 2022  20. Jun. 2022

  • 0

Potrebno je:

1/2 glavice ajsberg salate

100 g makarona

250 g pilećeg bijelog mesa

100 g suhog mesa

50 g parmezana

1 jaje

Preliv:

200 ml grčkog jogurta

3 kašike maslinovog ulja

3 kašike limunovog soka

2 kašičice senfa

2 čehna bijelog luka

po ukusu soli

po ukusu bibera

Priprema: 

1. Makarone obariti u slanoj vodi pa ih ocijediti, ajsberg salatu isjeckati.Pasta

2. Suho meso propržiti u suhoj tavi.

3. Na masnoći propržiti pileće meso.

4. U posudi sjediniti ajsberg salatu, makarone, piletinu i suho meso. Dobro promiješati da se sastojci ravnomjerno rasporede.

5. U blenderu sjediniti sastojke za preliv pa preliti salatu. Posuti parmezanom i rasorediti četvrtine kuhanog jajeta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...