ODREĐEN PRITVOR ALEMU KAHROVIĆU: Dežurnom policajcu rekao "Općinski sud-Državni sud postavljena bomba''

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili djelo kojim prijeti i s obzirom da naročite okolnosti ukazuju na postojanje opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak.

  • Hronika

  • 21. Jun. 2022  21. Jun. 2022

  • 0

Općinski sud u Sarajevu je odlučujući po prijedlogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor osumnjičenom Alemu Kahroviću zbog krivičnog djela Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. stav 2. KZ FBiH i krivičnog djela Lažno prijavljivanje iz člana 347. stav 4. u vezi stava 3. KZ FBiH, a sve u vezi sa članom 54. istog Zakona.

Pritvor je određen zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili djelo kojim prijeti i s obzirom  da naročite okolnosti ukazuju na postojanje opasnosti da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je dana 16.06.2022. godine, oko 09,27 sati, u Sarajevu, lažno prijavio krivično djelo za koje je znao da nije učinjeno i to da je postavljena eksplozivna naprava u Općinskom sudu u Sarajevu i Sudu Bosne i Hercegovine, tako što se dežurnom policijskom službeniku obratio riječima ,,Općinski sud-Državni sud postavljena bomba'', dakle, lažno prijavio krivično djelo iako je znao da nije učinjeno, te ugrozio sigurnost više osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...