ZAISTA NEVJEROVATNO: Pijani upali u policijsku stanicu u BiH, prijetili policajcima, jedan od njih povrijeđen

U Policijsku upravu Banja Luka za jedan dan upala su dvojica muškaraca koji su psovali i vrijeđali policijske službenike a tom prilikom jedan policajac je i povrijeđen.

  • Hronika

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 1

U Policijsku upravu Banja Luka za jedan dan upala su dvojica muškaraca koji su psovali i vrijeđali policijske službenike a tom prilikom jedan policajac je i povrijeđen.

Naime, policija je sinoć uhapsila A.T. iz Banje Luke koji je sinoć oko 22.45 sati, u vidno alkoholisanom stanju, nepozvan došao u službene prostorije Policijske uprave Banja Luka i policijskim službenicma upućivalo prijetnje i pogrdne riječi.

"A.T. se oglušio o zakonito izdato naređenje da prestane sa narušavanjem javnog reda i mira. Prilikom lišavanja slobode lice A.T. je pružalo aktivni otpor i policijskom službeniku nanijelo tjelesne povrede i oštetilo službenu uniformu", navodi se u saopćenju.

On je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola i tom prilikom je utvrđeno 2,20 g/kg alkohola u organizmu.

"Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Banja Luka. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka", navodi se u saopćenju.

Terete ga da je počinio krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Isti dan ali oko 15.40 sati, uhapšen je Z. L. iz Banje Luke, koji je takođe došao u prostorije iste policijske stanice, u vidno alkoholisanom stanju.

"Z. L. je policijskom službeniku upućivao pogrdne riječi i izraze, te se oglušio o zakonito izdato naređenje i nastavio sa upućivanjem istih. Lice je odbilo  da se podvrgne ispitivanju na prisustvo alkohola u organizmu. O događaju je obaviješten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka - Odjeljenje za prekršaje", navodi se u saopćenju.

Terete ga zbog počinjenog prekršaja ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija iz člana 24. Zakona o javnom redu i miru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...