NEOČEKIVAN RASPLET: PSG ipak ostaje bez svoje najskuplje zvijezde?

Navodno je klub već i postavio iznos za koji Neymar može napustiti klub, no on još nije poznat javnosti.

  • Sport

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 1

Nakon što je 2017. stigao u PSG u najvećem transferu u povijesti nogometa vrijednom 222 miliona eura, Neymar bi ovoga ljeta mogao promijeniti klub. Novi sportski direktor Parižana Luis Campos otvorit će vrata odlasku brazilske zvijezde, a predsjednik kluba Nasser Al-Khelaïfi u intervjuu za špansku Marcu nije dao konkretan odgovor o njegovom ostanku.

"Hoće li Neymar biti dio novog projekta PSG-a? Ne mogu pričati o tome u javnosti, neki igrači će doći, neki će otići, to su privatni pregovori."

Navodno je klub već i postavio iznos za koji Neymar može napustiti klub, međutim, taj iznos još nije poznat javnosti. Osim odštete, problem bi mogla stvarati i njegova plata od 30 miliona eura godišnje koja nije mali zalogaj niti za najveće europske ekipe.

U slučaju zadovoljavajuće ponude, niti predsjednik niti sportski direktor neće imati ništa protiv njegovog odlaska iz kluba, što sugerira da bi uskoro mogla početi neka nova era PSG-a.

U nadolazećem prijelaznom roku mogli bi gledati novu "transfer sapunicu" s Neymarom ponovno u glavnoj ulozi.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...