Šareni svijet
NEVJEROVATAN ISKORAK NAUČNIKA: Otvara se mogućnost za povratak izumrle ptice dodo
Prije 32 min0
Peći u dobro zagrijanoj rerni.
Gastro
22. Jun. 2022 22. Jun. 2022
0
Potrebno je:
5 krompira
po potrebi ulje
po ukusu so
Priprema:
1. Krompir oljuštiti, oprati i isjeći rebrastom sjeckalicom.
2. Isjeckan krompir staviti u šerpu, naliti vodom i ostaviti da odstoji dva sata kako bi izašao skrob.
3. Krompir ocijediti, rasporediti na čistu kuhinjsku krpu, prekriti drugom čistom kuhunjskom krpom i ostaviti da se prosuši.
4. Pleh obložiti pek-papirom, premazati uljem i rasporediti krompir.
5. Preliti uljem i peći u dobro zagrijanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta (zavisno od rerne).
6. Gotov čips izvaditi iz rerne, posoluti po ukusu i poslužiti.
Savjet:
Ukoliko nemate rebrastu sjeckalicu, krompir isjecite na rende, a možete i nožem sjeći trudeći se da budu što tanji listići.
Čips možete začiniti i još nekim začinom po svom ukusu, kao što su začinska paprika i suhi začin.
Prijatno:)
(Recepti.com)
Šareni svijet
NEVJEROVATAN ISKORAK NAUČNIKA: Otvara se mogućnost za povratak izumrle ptice dodo
Prije 32 min0
Evropa
TALAS SE ŠIRI: Italija uvodi sankcije ekstremističkim izraelskim ministrima?
Prije 39 min0
Mini market
EVROPSKI PUT ILI PUT U PROVALIJU: Sarajevu zastavice Evropske unije, Dodiku i Čoviču kontrola nad državom!
Prije 51 min0
Hronika
NEVJEROVATNA PLJAČKA: Mladić iz BiH provalio u italijanski hotel i ukrao sef
Prije 1h0
Gastro
HERCEGOVCI ZNAJU TAJNU: Danas pravimo domaće klepe prema tradicionalnoj recepturi, nema im ravnih (VIDEO)
16. Sep. 20250
Gastro
JESENSKI DRAGULJ - KUKURUZ: Snižava holesterol, pomaže probavi, mozgu i želucu, a najzdraviji je kada se priprema na jedan način...
16. Sep. 20250
Gastro
U SPOJU LOŠE REAGUJU I STVARAJU NEŽELJENE EFEKTE: Ove namirnice nikad ne jedite zajedno
15. Sep. 20250
Gastro
AKO NEMATE VREMENA ZA DUGO STAJANJE PORED ŠPORETA; OVO UVIJEK "PALI": Napravite zapečeni punjeni krompir
16. Sep. 20250
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.