KADA JE PRESTAO BRAD PITI: Ostavio je alkohol i cigarete, prigrlio tugu i samoću, ali strahuje od jedne stvari

Govoreći za najnovije izdanje britanskog GQ-a, Pitt je ustvrdio da su emocionalna previranja i duboka tuga neizbježan dio odrastanja i razvoja, prenosi Daily Mail.

  • Show

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 0

Brad Pitt pokazao je sumornu stranu ljudskog stanja dok se oporavljao od kolapsa svog petogodišnjeg braka s glumicom Angelinom Jolie. No, holivudska zvijezda posegnula je za životom u apstinenciji od alkohola i cigareta, s kojim je krenuo nedugo nakon što je njihov razvod okončan 2016. godine, no njegova novootkrivena 'pozitiva' obilježena je uvjerenjem da svi ljudi u nekom trenutku u životu dožive strašnu bol u srcu.

Govoreći za najnovije izdanje britanskog GQ-a, Pitt je ustvrdio da su emocionalna previranja i duboka tuga neizbježan dio odrastanja i razvoja, prenosi Daily Mail.

"Mislim da su nam svima srca slomljena", rekao je 58-godišnji holivudski superstar. "U životu sam se uvijek osjećao vrlo usamljeno, usamljen dok sam odrastao kao dijete, usamljen čak i ovdje sada i zapravo sam tek nedavno dobio veću pažnju i zagrljaj svojih prijatelja i obitelji".

"Što je bilo da sam prešao liniju, bili su to ili (pjesnik, Rainer MariaRilke ili (fizičar, Albert) Einstein, vjerovali ili ne, ali to je bilo nešto o tome da možete živjeti s paradoksom, da nosite u sebi pravu bol i pravu radost istovremeno, to je zrelost, to je razvoj".

Na sastancima anonimnih alkoholičara

Unatoč prevladavajućem osjećaju izolacije, Pitt priznaje da je pronašao okruženje i prijateljstva zahvaljujući svojoj odluci da odustane od alkohola 2016. godine. Nedugo nakon razvoda, glumac je proveo 18 mjeseci pohađajući redovite sastanke grupe anonimnih alkoholičara, prihvaćajući temeljna načela grupe o apstinenciji od svih tvari koje mijenjaju um.

"Imao sam stvarno 'cool' mušku grupu koja je bila doista privatna i selektivna, tako da je bilo sigurno", objasnio je. "Doznao sa stvari o drugim ljudima koji su snimljeni dok su otkrivali apsolutno sve o sebi i to me je užasavalo".

Pitt, dugogodišnji pušač, također je donio odluku da izbaci cigarete iz svog života, odlučivši umjesto toga duhan zamijeniti žvakaćom s okusom nikotina. "Nisam sposoban popušiti samo jednu ili dvije dnevno", rekao je o svojoj prijašnjoj navici pušenja. "To nisam ja. Kad sam u nečemu, sav sam u tome. I ići ću do kraja. Izgubio sam svoje privilegije".

Glumčeva samosvijest o vlastitim manama daleko je odmaknula od maglovite prošlosti, kada je otvoreno priznao da svakodnevno puši marihuanu, uključujući i vrijeme tijekom svog prvog braka s Jennifer Aniston. "Većinu 90-ih proveo sam skrivajući se i pušeći travu", rekao je za New York Times 2019. "Bilo mi je previše neugodno zbog sve te pažnje".

Pitt je živio s Juliette Lewis od 1990. do 1993. godine, nakon čega je bio u vezi s Jitkom Pohlodek od 1993. do 1994. Zatim je došla Gwyneth Paltrow - njih dvoje bili su zajedno od 1994. do 1997. Godine 1998. zaljubio se u Aniston, s kojom je bio u braku od 2000. do 2005. godine.

Međutim, razveli su se ubrzo nakon što je Pitt udružio snage s Jolie na snimanju akcijske komedije "Gospodin i gospođa Smith", u kojem su njih dvoje glumili par.

'Ne razumijem zašto?!'

Jolie je 2006. godine potvrdila da je trudna s njihovim prvim djetetom, kćeri Shiloh - što je bio dvostruki udarac za Aniston jer oni nisu imali djece - a samo dvije godine poslije s blizancima Knoxom i Vivienne. Vjenčali su se na privatnoj ceremoniji u njihovom zajedničkom francuskom dvorcu 2014. godine, devet godina nakon što su se zaljubili, ali već 2016. Jolie je pokrenula brakorazvodni postupak, koji je okončan tri godine kasnije.

Iako se, između ostaloga, doznalo za žestoku raspravu između 'pijanog' Pitta i njegova posvojenog sina Maddoxa u privatnom zrakoplovu kojim su letjeli u Los Angeles, glumac je kasnije oslobođen sumnji za počinjenje bilo kakvih nedjela u novembru 2016. godine.

Od razvoda imao je romansu sa 29-godišnjom Nicole Poturalski, upravo dok je osvajao pohvale i nagrade za ulogu kaskadera Cliffa Bootha u filmu "Bilo jednom u Hollywoodu" redatelja Quentina Tarantina.

Ipak, uvijek je prisutan osjećaj nadolazeće propasti, a Pitt priznaje da ga često muči jedan te isti san koji se ponavlja, u kojem je brutalno izboden. "I probudio bih se u strahu. Nisam razumio zašto bi me to ili oni htjeli povrijediti. To je prestalo tek prije godinu ili dvije kad sam se počeo stalno razmišljati o tom snu i jednostavno se pitati zašto".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...