UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: "Sven Alkalaj treba da bude suspendovan..."

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić ponovo je negirao genocid u Srebrenici.

  • Mini market

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 3

"Nijedna institucija BiH, prije svega Predsjedništvo BiH, nije donijelo odluku o dokumentu koji nosi naziv "rezolucija o Srebrenici", a stalni predstavnik BiH pri UN Sven Alkalaj, koji ne može da vodi spoljnu politiku, trebao bi da, zbog samovoljnog djelovanja, bude suspendovan", kaže profesor Fakulteta političkih nauka u Banjaluci Miloš Šolaja.

"Alkalaj je obični službenik, nema mandat da donosi zvanične odluke o spoljnoj politici, pa bi zbog samovoljnog djelovanja trebao da bude suspendovan", rekao je Šolaja za "Večernje novosti".

Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica Branimir Kojić ponovo je negirao genocid u Srebrenici.

"Bošnjaci i političko Sarajevo, na čelu sa SDA, ne žale novca, niti prezaju od bilo kakvih međunarodnih skandala kako bi uspjeli u nametanju svog viđenja dešavanja u Srebrenici.Ovo je izborna godina i  Bakir Izetbegović i njegovi "trabanti"  će još jače potencirati priču o navodnom genocidu da bi dobili izbore, a time i šansu da nastave plan udaranja žiga "genocidnosti" srpskom narodu", kazao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...