SARAJEVO OSTAJE BEZ NOVE OLIMPIJADE: Barcelona odustala od kandidature, šta će biti sa obnovom bob-staze na Trebeviću?

Španija, odnosno grad Barselona, odustali su od kandidature za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2030. godine. 

  • Sport

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 0

Španija, odnosno grad Barselona, odustali su od kandidature za domaćinstvo Zimskih olimpijskih igara 2030. godine. 

Razlog su nesuglasice između regionalnih vlada Katalonije i Aragonije, a to je otkrio predsjednik Španskog olimpijskog odbora Alejandro Blanco. 

Javnost u Španiji je bila podijeljena o ideji za domaćinstvo ZOI-ja pogotovo jer katalonska vlada koja se zalaže za nezavisnost te pokrajine nije željela priključiti Aragoniju u kandidaturu. 

Prisutan je bio i otpor aktivista koji su tvrdili kako bi održavanje ZOI-ja imalo negativan uticaj na Pirineje zbog klimatskih promjena. 

Japanski Saporo sada postaje favorit za domaćinstvo ZOI-ja nakon odustajanja Španije, a vrijedi istaći da su već ugostili ovo takmičenje 1972. godine. 

(BHRT)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...