MINISTAR IZ HRVATSKE, OLEG BUTKOVIĆ: "Na avionu pronađena rupa 2 puta 2 centimetra"

“Imamo informaciju. Ne znam je li propucan, ne znamo što se dogodilo", kaže on.

  • Regija

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 0

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, komentirao je avion koji je letio iz Zagreba u Sarajevo i na kojemu su uočena oštećenja, za koja se sumnja da su nastala iz vatrenog oružja.

“Imamo informaciju. Ne znam je li propucan, ne znamo što se dogodilo. Činjenica je da je na avionu pronađena rupa 2 puta 2 centimetra i da je to uočio mehaničar u redovnom pregledu zrakoplova. Time se sada bavi Tužiteljstvo u Bosni i Hercegovini. Ne mogu vam ništa više reći, istraga traje”, rekao je ministar, prenosi Index.

Avion Croatia Airlinesa koji je u srijedu navečer iz Zagreba sletio na pistu Međunarodnog aerodroma u Sarajevu, ima oštećenja za koje se pretpostavlja da su nastala iz vatrenog oružja.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...