DŽAFEROVIĆ SE SASTAO SA NJEMAČKIM KANCELAROM: "Omogućiti kandidatski status i za BiH"

Nakon samita EU-zapadni Balkan, lideri država Evropske unije će održati sjednicu Evropskog vijeća na kojoj će se odlučivati i o evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

  • Politika

  • 23. Jun. 2022  23. Jun. 2022

  • 0

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović susreo se danas u Briselu, nakon održanog Samita Evropska Unija - zapadni Balkan, s njemačkim kancelarom Olafom Scholzom.

Džaferović je podvukao da Bosna i Hercegovina treba da dobije kandidatski status. 

"Ukrajina i Moldavija su dobile kandidatski status iz geopolitičkih razloga i to treba pozdraviti. Trebalo bi se voditi dovoljno računa o geostrateškim pitanjima i kada je u pitanju Bosna i Hercegovina te omogućiti kandidatski status i za BiH", kaže on.

Nakon samita EU-zapadni Balkan, lideri država Evropske Unije će održati sjednicu Evropskog vijeća na kojoj će se odlučivati i o evropskoj budućnosti Bosne i Hercegovine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...