IZNENADNA ODLUKA: UEFA zabranila domaće utakmice protivniku Zrinjskog u Ligi prvaka

Ovu vijest potvrdio je i sam prvak BiH na svojim službenim stranicama.

  • Sport

  • 25. Jun. 2022  

  • 0

Europski nogometni savez (UEFA) u petak je odlučila kako se do daljnjega ne smiju igrati utakmice u moldavskoj regiji Pridnjestrovlje iz koje dolazi najbolji moldavski klub Šerif iz Tiraspola zbog zaoštrenih političkih odnosa na tom području nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Stoga će Šerif morati ugostiti prvaka Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, na neutralnom terenu u 2. pretkolu ovosezonske Lige prvaka.

Ovu vijest potvrdio je i sam prvak BiH na svojim službenim stranicama: 

- Uzvratna utakmica I. kola kvalifikacija UEFA Lige prvaka FC Sheriff - HŠK Zrinjski, koja je na programu 13. srpnja, neće se igrati u Tiraspolu, nego u gradu koji će tek biti potvrđeno. To je potvrdio Izvršni odbor UEFA-e koji je danas odlučio kako se utakmice pod okriljem ove organizacije do daljnjega neće odigravati u moldavskoj regiji Pridnjestrovlje.

Pridnjestrovlje je regija u Moldaviji koja je proglasila neovisnost te ima podršku Rusije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...