TAJNI DOGOVOR NEŠIĆA I ŠAROVIĆA: Izvlači li PDP deblji kraj?

Šta su dva lidera tačno dogovarala i šta će na kraju dogovoriti, biće poznato sljedeće sedmice

  • Politika

  • 25. Jun. 2022  

  • 1

Lideri SDS i PDP, Mirko Šarović i Nenad Nešić sastaće se početkom sljedeće sedmice kako bi razgovarali o zajedničkoj listi za Parlamentarnu skupštinu BiH, ali i inokosnim funkcijama, saznaje Srpskainfo.

Dobro obavješten izvor Srpskainfo iz vrha SDS tvrdi da Šarović i Nešić već duže vrijeme pregovaraju o međusobnoj podršci na predstojećim izborima, te da su odlučili da imaju zajedničku listu kandidata za poslanike u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Osim toga, na sastanku bi trebali da razgovaraju i o zajedničkim kandidatima za inokosne funkcije, bez obzira na to što su i jedna i druga stranka već izašli sa imenima kandidata ispred svojih stranaka i što SDS već ima dogovor sa PDP o podršci Jeleni Trivić koja je kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Nepoznato je, međutim, da li to onda znači da će Nešić odustati od kandidature za člana Predsjedništva, pa da DNS podrži kandidaturu Šarovića, a da zauzvrat SDS, umjesto Jelene Trivić, podrži kandidaturu Radislava Jovičića za predsjednika Srpske.

Šta su dva lidera tačno dogovarala i šta će na kraju dogovoriti, biće poznato sljedeće sedmice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...