IGOR KONAŠENKOV NE KRIJE ZADOVOLJSTVO: "Za 24 sata smo eliminisali 780 ukrajinskih vojnika"

"Ruska avijacija, raketne jedinice i artiljerija eliminisali su više od 780 ukrajinskih vojnika u posljednja 24 sata", izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane

  • Svijet

  • 25. Jun. 2022  

  • 2

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je više od 780 ukrajinskih vojnika ubijeno u posljednja 24 sata ruskih vojnih dejstava na području Ukrajine.

"Ruska avijacija, raketne jedinice i artiljerija eliminisali su više od 780 ukrajinskih vojnika u posljednja 24 sata", izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.

Više od 300 ukrajinskih vojnika i stranih plaćenika i 35 komada teškog naoružanja eliminisano je preciznim udarima u blizini Nikolajeva, precizirao e Konašenkov, prenosi TASS.

"Od početka specijalne vojne operacije, Oružane snage Rusije eliminisale su 213 ukrajinskih aviona, 1.355 bespilotne letelice, 3.797 oklopnih vozila i 670 višecevnih raketnih Sistema", naveo je on, prenosi ruska agencija, piše Tanjug.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...