FARUK KAPIDŽIĆ O PARADI PONOSA: "Sarajevo su rušili četnici, a sada ga ponižavaju 'našisti' i 'nipisti'"

Na svojoj Facebook stranici Kapidžić je povukao paralelu između rušitelja glavnog grada kroz historiju i aktuelne vlasti Trojke.

  • Politika

  • 25. Jun. 2022  25. Jun. 2022

  • 2

Faruk Kapidžić, član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH i bivši ministar prostronog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, komentarisao je održavanje Povorke ponosa u Sarajevu.

Na svojoj Facebook stranici Kapidžić je povukao paralelu između rušitelja glavnog grada kroz historiju i aktuelne vlasti Trojke.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Kroz Sarajevo je protutnjao i popalio ga Eugen Savojski, blokirali ga i rušili JNA i četnici te ga okupirali i devastirali materijalno i moralno našisti i nipisti… I cijelo vrijeme pljačkali ga mnogi. I naši i vaši i njihovi…

Popaljeni, srušeni, devastirani i opljačkani jesmo bili, ali poraženi nikad. Sada smo još i poniženi jer plaćamo ono sa čime se ne slažemo.

Ali popravljat ćemo i ovo od oktobra. Jer mi Sarajevo volimo baš zbog onoga zbog čega ga drugi pale, ruše, devastiraju, pljačkaju …

Mi ga volimo jer je naš!", poručio je Kapidžić.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...