EKSKLUZIVNE INFORMACIJE: Austrijski parlament donosi Rezoluciju o genocidu u Srebrenici!

Ribo kaže da to mora biti prije 11. jula.

  • Svijet

  • 25. Jun. 2022  26. Jun. 2022

  • 0

Večeras u studiju Centralnog dnevnika FACE televizije  članica austrijskog Nacionalnog vijeća Bedrana Ribo i predsjednik predsjednik kulturno-znanstvene mreže Centar savremenih inicijativa Austrija – CSI Damir Saračević, kao i Admir Mehmedović, političar iz SPO Austrije i član Izvršnog odbora Saveza bh. Udruženja "Consilium Bosniacum" u Austriji otkrili su da austrijski parlament donosi Rezoluciju o genocidu u Srebrenici!

Ribo: "Rezolucija nije samo papir! To je veliki korak, ne samo za Austriju i žrtve, nego za cijelu Evropu".

Saračević: "2019. Smo imali ideju da osnujemo savez bh. građana u Austriji koje čini 21 udruženje".

Ribo: "Rezolucija će sigurno biti usvojena u Parlamentu! Imamo podršku ne sqamo Zelenih, već još tri velike stranke! To mora biti prije 11. jula".

Mehmedović: "Ministar vanjskih poslova Austije se jasno i glasno izjasnio da se u Srebrenici desio genocid".

Ribo: "Govorimo Never forget, a pred našim vratima je opet rat"

Išli smo od čovjeka do čovjeka kako bi ljude ubjedili.

Mehmedović: Ministar vanjskih poslova Austrije se jasno i glasno izjasnio da se u Srebrenici desio genocid! Ne razgovaramo sa negatorima genocida; to je crvena linija koju ne prelazimo!

Saračević: "Crvene linije ispod kojih ne idemo je da se zločin zove genocidom, da se imenuju žrtve i broj žrtava".

Ribo: "Sve što se donese u Parlamentu Austrije ima težinu i obavezujuće je! Jasno i glasno ćemo reći da je u Srebernici bio genocid, da su ljudi ubijeni samo zato što su Bošnjaci! U Austriji će preko 80 posto parlamentaraca ustati i stati iza Rezolucije o Srebrenici! Godinu dana se intezivno radilo na Rezoluciji! Išli smo od čovjeka do čovjeka kako bi ljude ubjedili! Govorimo Never forget, a pred našim vratima je opet rat".

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...