UZBUNA U DODIKOVIM REDOVIMA: “Ambasador Alkalaj nema dovoljno ni snage ni uticaja na druge misije pri UN-u da ubijedi većinu da podrže tu rezoluciju…“

Kesić je kazao da je svaka kritika upućena EU validna i da treba da se uvažava od strane predstavnika Unije.

  • Politika

  • 26. Jun. 2022  26. Jun. 2022

  • 4

Proces proširenja Evropske unije obesmišljen je davanjem kandidatskog statusa Ukrajini i Moldaviji, izjavio je šef Predstavništva Republike Srpske u Washingtonu Obrad Kesić.

Kesić je kazao da je svaka kritika upućena EU validna i da treba da se uvažava od strane predstavnika Unije.

„Sve zemlje zapadnog Balkana koje se nalaze na poziciji čekanja imaju pravo da se ljute i da kažu da ne prihvaćaju ovakvo ponašanje EU i njenih lidera“, poručio je Kesić.

Govoreći o novoj inicijativi da Generalna skupština UN-a usvoji rezoluciju kojom bi bilo osuđeno negiranje genocida i drugih ratnih zločina u BiH, Kesić kaže:

„To je još jedna indikacija da SDA i njeni kadrovi rade sve što mogu da privatizuju zajedničke institucije.

Sad vidimo da nema ništa od bilo kakve dobre volje da se nađe neki izlaz iz sadašnje krize. Svaki dan imamo nešto novo što građane BiH gura u sve dublju krizu. Veoma su male šanse da to prođe. Sam ambasador Alkalaj nema dovoljno ni snage ni uticaja na druge misije pri UN-u da ubijedi većinu da podrže tu rezoluciju“, rekao je Kesić za RTRS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...