ALEKSANDRA PANDUREVIĆ, OTVORENO: "Dodik bi zvao Schmidta da mu bude delibaša na svadbi..."

Ona kaže da Dodik umjesto što se nevješto i rezignirano pravda, bilo bi lijepo da kaže kada se i zašto sastao sa "turistom" Schmidtom, o čemu su razgovarali i zašto je prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske!? 

  • Mini market

  • 26. Jun. 2022  

  • 1

- Politika Milorada Dodika je svedena na politiku jeftinih pijačnih prevara. Jedno priča u Banjaluci, drugo radi u Sarajevu, a treće obećava strancima. Tu politiku laži i prevara u potpunosti je ogolilo priznanje Christiana Schmidta da je već bio kod Dodika u kabinetu gdje ga je Dodik ponudio svojom rakijom, ali i da je pozvan da lidera SNSD-a posjeti kod kuće, poručila je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora SDS-a.

"Pošto je odlaskom Valentina Inzka ostalo upražnjeno mjesto dolibaše na Dodikovoj slavi, očito je tu poželio Schmidta'', izjavila je Aleksandra Pandurević.

Ona kaže da Dodik umjesto što se nevješto i rezignirano pravda, bilo bi lijepo da kaže kada se i zašto sastao sa "turistom" Schmidtom, o čemu su razgovarali i zašto je prekršio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske!? 

„Zašto Dodik krije taj susret i šta to ne smije saopštiti narodu Republike Srpske? Da li se na tom sastanku dogovorio sa Šmitom da će odustati od povrata nadležnosti, da podržava produžetak mandata EUFOR-u i da neće ništa poduzimati dok BiH uvodi sankcije Ruskoj Federaciji?'', pita Pandurević, tvrdeći kako nije iznenađena Schmidtovim priznanjem "jer je jasno da ucijenjeni Milorad Dodik vodi politiku obmane naroda i poigravanja sa biračima".

''Govorio je da nećemo u NATO, pa je revnosno prihvatio Akcioni plan za NATO i njihove vježbe na Manjači. Predstavljao se kao rusofil, pa je sjedio skrštenih ruku dok je BiH prihvatila 32 rezolucije o sankcijama Rusiji i obavezao se u Briselu da ćemo pratiti spoljnu politiku EU. Najavio je povrat nadležnosti u oblasti odbrane, carina i pravosuđa, a onda je Ministarstvu odbrane povećao budžet za 19 miliona i dao saglasnost za zapošljavanje 500 novih vojnika, dok je UIO budžet povećao za 21 milion i odobrio zapošljavanje 100 novih carinika. Ustavni sud BiH koji je devastator Srpske, častio je s milion КM, a pravosuđe na nivou BiH s pet miliona КM'', navodi Pandurevićeva i nastavlja:

''Obećavao je povrat na dejtonske principe i povrat nadležnosti, a onda je u Briselu prihvatio 'obiman prenos nadležnosti sa entiteta na nivo BiH, uključujući i finansijske resurse'. Govori o nezavisnoj Republici Srpskoj, a u Briselu je prihvatio ukidanje entitetskog glasanja i Doma naroda, jednog predsjednika BiH i implementaciju presuda Ustavnog suda kojima se Srpskoj otimaju državna imovina, poljoprivredno zemljište, šume i rijeke. Pričao nam je o 800 britanskih špijuna u EUFOR-u i obećavao da njihov mandat neće biti produžen, a onda se založio za njihov dolazak i produženje mandata EUFOR-u'', kazala je ona.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...