VUKOVIĆ ŠOKIRAN DODIKOVIM POTEZOM: "Кako ga više nije stid lagati, jedno pričati, a drugo raditi!" 

Vuković kaže da je nevjerovatno dokle idu dvostruke igre i koliko se potcjenjuje narod za koji vjeruje da je sada sve shvatio. 

  • Mini market

  • 26. Jun. 2022  

  • 1

Pozivam sve one koji su prethodnih dana kritikovali javni sastanak i razgovor Jelene Trivić i delegacije PDP sa Christanom Schmidtom da sada komentarišu ovaj sramni tajni poziv Milorada Dodika koji je uputio Schmidtu za „druženje na privatnom posjedu”. 

Zamjenik predsjednika PDP-a, Nenad Vuković, prokomentirao je izjavu Schmidta da ga je Dodik pozvao da dođe na njegovo imanje u Bakincima kod Laktaša, ali da on to za sada nije prihvatio. 

Vuković kaže da je nevjerovatno dokle idu dvostruke igre i koliko se potcjenjuje narod za koji vjeruje da je sada sve shvatio. 

"Politika jeste ponekad prljava, ali ponašanje SNSD i Dodika kojem svjedočimo je prava politička septička jama. Кako ih više nije stid lagati, jedno pričati, a drugo raditi. Narodu su sada u potpunosti otvorene oči i jasno će im reći da je dosta više podvaljivanja i lažnog srbovanja", poručuje Vuković. 

Podsjećamo, Visoki predstavnik u Christian Schmidt kazao je u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju da ga je Milorad Dodik pozvao da dođe na njegovo imanje u Bakincima kod Laktaša, ali da on to za sada nije prihvatio. 

"Dodik i ja se poznajemo već godinama, imam poziv da dođem na njegovo privatno imanje i popijemo piće. Možda možemo o tome pričati kasnije. Prvo ćemo raditi, ja sam Nijemac, pa ćemo onda piti rakiju", kazao je Schmidt. 

On je kazao da je njegov posao da sa političarima u BiH vodi dijalog, kao što se dijalogom moraju rješavati i sva sporna pitanja u BiH. 

Komentarišući to što ga političari u RS osporavaju, Schmidt je kazao da onima koji se bave tom temom ne treba posvećivati puno pažnje. 

"Mogu samo reći da sam u punoj funkciji, da sam nastupao u Vijeću sigurnosti, idem u Beograd i tamo me prihvataju (predsjednik Srbije) Aleksandar Vučić i patrijarh SPC-a. A kada imam blagoslov crkve, onda to mora biti to", naglasio je on. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...