MOSTARSKI "VEČERNJAK" OTKRIVA: Čovićevu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH podržat će čak 12 hrvatskih stranaka!

Ovaj list dalje piše kako će se Čović, ako se nađe u utrci za člana Predsjedništva BiH, naći na snažnome udaru svih bošnjačkih stranaka i probošnjačkih kandidata koji su se "dokazivali tko će više 'pljunuti' prema Hrvatima prokazujući ih kao neprijatelje zemlje i izdajnike".  

  • Mini market

  • 26. Jun. 2022  26. Jun. 2022

  • 5

Mostarska redakcija Večernjeg lista piše da će čak 12 stranaka s hrvatskim predznakom stati iza HDZ-ovog kandidata za člana Predsjedništva BiH i da će ime kandidata biti poznato do kraja juna.  

"Poznato je kako će kandidata kojega će podržati i druge stranke HNS-a BiH predložiti HDZ BiH. Kako sada stvari stoje, iza toga kandidata bit će dvanaest stranaka. Stvarno je pitanje hoće li se za člana BiH Predsjedništva odlučiti četvrti put kandidirati Dragan Čović ili će pak netko drugi krenuti u tu borbu", piše "Večernjak" koji otvoreno preferira kandidaturu aktuelnog šefa HDZ-a. 

"S kandidiranjem Čovića, HDZ BiH i HNS BiH poslali bi poruku kako zapravo nastavljaju istu politiku kao i do sada, smatrajući da je aktualno vodstvo sposobno izvršiti najvažniju političku zadaću - izmijeniti Izborni zakon i tako zaustaviti agresivne pokušaje bošnjačke politike da posve zatru Hrvate kao politički narod", piše "Večernji list". 

Ovaj list dalje piše kako će se Čović, ako se nađe u utrci za člana Predsjedništva BiH, naći na snažnome udaru svih bošnjačkih stranaka i probošnjačkih kandidata koji su se "dokazivali tko će više 'pljunuti' prema Hrvatima prokazujući ih kao neprijatelje zemlje i izdajnike".  

"Kako nam govore unutar HDZ-a BiH, za ovu je stranku jako važno tko će imati 'pole position' u Predsjedništvu jer je ta pozicija vrlo važna i za ostvarenje rezultata stranke na izborima. Ponajprije, kada je u pitanju državni i entitetski parlament jer su navike birača takve da najčešće biraju istu političku opciju na više lista", piše Večenjak, naglašavajući da bi eventualno novi kandidat za državno Predsjedništvo BiH imao svoje prednosti, ali i slabe tačke.  

"Novo ime kod Hrvata ne bi privlačilo toliko negativnog naboja političke javnosti iz Sarajeva, a napose medija koji doslovno godinama vode svojevrsne nacionalističke ratove protiv ovoga naroda. U svakom slučaju odluka će uskoro biti dostupna javnosti, a najvažnije je da se, tko god bude kandidat, mobilizira veliki broj Hrvata u zemlji i iz inozemstva kako bi se srušio plan čiji je cilj ovaj narod posve eliminirati iz vlasti, a što bi neminovno vodilo novoj teškoj političkoj i institucionalnoj krizi", zaključuje "Večenjak".

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...