VUČIĆ O ABORTUSU: "Na ženi je da odluči, a da li mi se sviđa ili ne, to je drugo pitanje"

Vučić je kazao kako takvu zabranu ne bi podržao.

  • Regija

  • 26. Jun. 2022  26. Jun. 2022

  • 1

Nakon što je Vrhovni sud Sjedinjenih Američkih Država donio odluku da se ukine presuda kojom će milion žena u Americi izgubiti svoje zakonsko pravo da izvrše abortus, uslijedile su brune reakcije širom svijeta, ali i probudio interes za ovom temom u drugim državama.

Inače, ova presuda će transformisati prava na abortus u Americi, a neke države sada mogu potpuno zabraniti ovaj postupak.

Tako je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, tokom posjete Kruševcu, postavljeno pitanje o njegovom mišljenuju kada riječ o pravu na preki trudnoće.

Vučić je kazao kako takvu zabranu ne bi podržao.

"Smatram da je abortus pravo žene, a da li mi se sviđa ili ne, to je drugo pitanje. Svakako, to je pravo žene, majke da odlučuju. Mi imamo zakone koji to na svoj način regulišu i nismo planirali da bilo šta menjamo", odgovorio je Aleksandar Vučić, prenose srpski mediji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...