OBRAD KESIĆ ŠIRI PANIKU: "Bošnjaci hoće da obrišu ime Republike Srpske..."

- Nažalost, u Republici Srpskoj imamo vakuum, jer je nekim partijama važnije rušenje vlasti nego da stanu u odbranu Srpske i njenih interesa - naveo je Kesić.

  • Politika

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 14

Šef Predstavništva Republike Srpske u Washingtonu Obrad Kesić kazao je da "političko Sarajevo i bošnjački lobisti u Americi kroz kvazilegalističke argumente poput rezolucije o Srebrenici, žele da se izbore za reviziju Dejtonskog sporazuma kako bi se uništila Republika Srpska".

- U prvom koraku hoće da izbrišu ime Republike Srpske, a zatim da Srpska ostane bez ikakvih ovlašćenja i bude prazna ljuštura unutar BiH. Rezolucija je samo još jedan politički alat Sarajeva u projektu uništavanja Srpske - rekao je Kesić.

On je za "Večernje novosti" kazao da "političko Sarajevo i bošnjački lobisti u Americi "guraju" rezoluciju o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN kako bi u međunarodnim krugovima negirali legalitet i legimitet Republike Srpske".

"Političko jedinstvo svih srpskih stranaka ključno je za odbranu od ovakvih napada, jer i bošnjačke stranke u Sarajevu odmah zauzimaju isti stav kada su u pitanju bošnjački nacionalni interesi", kazao je Kesić te dodao:

- Nažalost, u Republici Srpskoj imamo vakuum, jer je nekim partijama važnije rušenje vlasti nego da stanu u odbranu Srpske i njenih interesa - naveo je Kesić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...