OGLASIO SE I HADŽIBAJRIĆ ZBOG BLOKADE GRADA I POVORKE PONOSA: "Postoje povoljnije lokacije za velike skupove u Sarajevu od samog centra"

Poručio je da u Sarajevu, prema njegovom mišljenju, postoje mnogo povoljnije lokacije za velike skupove poput ceste Hrasnica Ilidža, Velika aleja i Bentbaša - Kozija ćuprija.

  • Vijesti

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 1

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić oglasio se povodom višesatne obustave saobraćaja u centru Sarajeva proteklog vikenda zbog održavanja bh. povorke ponosa.

"Ukazivao sam i ranije na probleme koje izazovu višesatne obustave saobraćaja. Svaka takva obustava dovodi do potpunog kolapsa i vozači se preusmjeravaju na alternativne pravce, često i kroz naše mahale što stvara dodatne probleme stanovnicima. Posebno se protivim ovakvim dešavanjima u dane vikenda kada većina građana planira svoje slobodno vrijeme, vjenčanja, posjete i takvi saobraćajni kolapsi im bespotrebno izazivaju stres", rekao je.

Poručio je da u Sarajevu, prema njegovom mišljenju, postoje mnogo povoljnije lokacije za velike skupove poput ceste Hrasnica Ilidža, Velika aleja i Bentbaša - Kozija ćuprija.

"Općine nemaju mogućnost da djeluju po ovom pitanju jer dozvole za obustave saobraćaja izdaje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, što je nelogično jer se događaji održavaju na prostoru općina i tu bi se trebale donositi odluke", dodao je.

Hadžibajrić je pozvao Vladu Kantona Sarajevo da ovaj put ozbiljno shvate nezadovoljstvo građana izazvano blokadom grada usljed obustave saobraćaja i pozabave se pitanjem određivanja lokacija na kojima će se ubuduće moći održavati javni događaji, protesti i skupovi, a da pritom budu ispoštovani zahtjevi organizatora tih skupova, kao i pravo na normalno odvijanje života ostalih građana.

"I ovo nema nikakve veze s prirodom skupa koji je jučer održan. Pozdravljamo djelovanje pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo zahvaljujući kojima u Općini Stari Grad jučer nisu zabilježeni nikakvi incidenti, kao i njihovu brzu reakciju po pitanju zaustavljanja neprimjerenih sadržaja ispred Narodnog pozorišta", poručio je.

Podsjetimo, povodom održavanje povorke u subotu je obustavljen saobraćaj u 52 ulice u centru Sarajeva od 12 do 21 sat. Saobraćaj je postepeno puštan i prije 21 sat, odnosno kako se povorka kretala ka krajnjoj destinaciji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...