"KADA BUDE IGRAO BAYERN NIKO U SENEGALU NEĆE RADITI": Ko bi ih odbio, ni Mane ne može da vjeruje koliko će eura dobiti

Tako se doznaje kako će Mane mjesečno primati 1,65 miliona eura.

  • Zabava

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 0

Kada je Senegalac Sadio Mane nedavno predstavljen kao novi igrač Bayerna nagađalo se koliko je miliona eura težak cijeli transfer.

Nakon šest sezona u dresu engleskog Liverpoola, s kojim je postao prvak Evrope, Senegalac Sadio Mane želio je novi izazov i odlučio je potpisati trogodišnji ugovor sa njemačkoim prvakom Bayernom.

O njegovoj se plaći tek nagađalo, a tek nakon napisa tiražnog Bilda poznato je kako će Mane biti jedan od najplaćenijih nogometaša na svijetu zbog čega su mnogi ostali u čudu. I to iz više razloga, prenosi Tportal.hr.

Ako su tačne informacije koje ima Bild, Mane bi u tri godine igrajući za Bayern trebao zaraditi blizu 60 miliona eura! Kolike bonuse ima nije poznato, ali će svakako zarađivati puno više nego je zarađivao u Liverpoolu. Dakle, osim izazova ipak je prevagnula i ogromna plaća. Bila je to ponuda koja se ne odbija!

Podsjetimo, po dolasku u Bayern pisalo se kako će Mane zarađivati blizu 12 miliona eura po sezoni, no ispada kako je dobio puno više od toga te kako čelnici njemačkog velikana nisu štedjeli (približno 19,8 miliona eura po sezoni).

Tako se doznaje kako će Mane mjesečno primati 1,65 miliona eura.

"Kada Bayern bude imao utakmicu, niko na taj dan u cijelom Senegalu neće raditi. Bit će poput praznika", rekao je Mane nedavno u klupskom intervjuu u kojem je govorio i kako je nogomet volio više od škole zbog čega su njegovi roditelji bili nesretni.

No, na kraju je ispalo više nego dobro…

"Slijedio sam svoj san sve dok roditelji nisu shvatili da me nikako ne mogu spriječiti. Danas me podržavaju. Sada mi je san osvojiti što više trofeja s Bayernom", rekao je Mane.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...