ARNAUT OTVORENO: "Povećanje plata dolazi od naplate akciza na gorivo, zato ne žele da se to smanji"

Arnaut je istakao da to povećanje dolazi od naplate akciza na gorivo zbog čega određeni poslanici ne žele da se te akcize smanje.

  • Politika

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 1

Samostalni poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut izjavio je danas da povećanje plata u institucijama BiH od 95 miliona KM nije fiskalno odgovorno.

Dodao je da se plate primarno povećavaju političarima za oko 500 KM, a prosječnom graničnom policajcu ili vojniku za 70 do 80 KM.

Arnaut je istakao da to povećanje dolazi od naplate akciza na gorivo zbog čega određeni poslanici ne žele da se te akcize smanje.

- U situaciji kada sve zemlje u regionu usvajaju mjere za olakšanje enormnog rasta cijena goriva u BiH nema takvih mjera i ovakvo stanje će očito ostati najmanje do oktobra - smatra Arnaut.

federalna.ba/Fena

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...