HRVATSKI MINISTAR PROMETA: "Radovi idu jako dobro, koridor 5C bit će završen tokom..."

Taj prometni koridor spojit će Budimpeštu s lukom Ploče, pa ministar stoga očekuje intenziviranje radova i u BiH. 

  • Ekonomija

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 0

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da će dionica međunarodnog prometnog 5C koridora do Belog Manastira biti otvorena krajem oktobra ove godine, a da će hrvatski dio tog koridora u cijelosti biti završen tokom 2024. godine.

Nakon obilaska gradilišta Butković je ocijenio kako radovi idu jako dobro te kako će nakon otvorenja dionice do Belog Manastira Hrvatske autoceste (HAC) vrlo brzo raspisati natječaj za preostalih pet kilometara do granice s Mađarskom. 

"Očekujemo da bi hrvatska dionica 5C koridora, u duljini od 88 kilometara, u cijelosti bila izgrađena tokom 2024. godine", dodao je Butković. 

Smatra da taj prometni koridor ima veliku perspektivu, jer će spojiti Budimpeštu s lukom Ploče, pa stoga očekuje intenziviranje radova i u Bosni i Hercegovini. 

Direktor Hrvatskih autocesta Boris Huzjan ističe kako je na dionici od Osijeka do Belog Manastira završeno više od 90 posto radova. 

Sad je u prometu 59 kilometara, a nakon završetka dionice do Belog Manastira u prometu će biti 83 kilometara, kazao je Huzjan. 

Osječko-baranjski župan Ivan Anušić ocijenio je kako koridor 5C ima veliki utjecaj na Osijek i županiju, ali i druge slavonske županije te da je to međunarodni prometni pravac, koji će olakšati promet ljudi i roba na relaciji Budimpešta-Ploče. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...