VULINOV CILJ JE SVIMA DOBRO POZNAT: "Republika Srpska je jedan od najvažnijih prioriteta Srbije!"

Prema njegovim riječima, prije nego što EU sprovede neophodne reforme i donese odgovarajuće političke odluke i bude spremna da primi sve države Balkana u svoje članstvo, Balkanci treba “da se drže jedni drugih”.

  • Regija

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 5

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je BiH jedan od najvažnijih spoljnotrgovinskih partnera Srbije, baš kao što je Republika Srpska jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta Srbije.

Nakon otvaranja rekonstruisanog graničnog prelaza Kotroman između Srbije i BiH, on je rekao da balkanski narodi treba da se drže jedni drugih, kao i da je dobro biti sa Srbijom i imati najbolje odnose sa njom.

On je dodao da je Srbija otvorena prema svima i poštuje sve svoje susjede, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Prema njegovim riječima, prije nego što EU sprovede neophodne reforme i donese odgovarajuće političke odluke i bude spremna da primi sve države Balkana u svoje članstvo, Balkanci treba “da se drže jedni drugih”.

On je dodao da zato “Otvoreni Balkan” predstavlja inicijativu koja će zbližiti narode Balkana, a da ne mora neko spolja da ih okuplja i uredi im pravila po kojima će da žive.

Rekonstruisani i modernizovani granični prelaz Kotroman između Srbije i BiH zvanično je otvoren danas, a sadrži po tri saobraćajne trake na ulazu i izlazu iz Srbije, što će značajno ubrzati i unaprijediti putnički i promet robe.

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...