RADOVIĆ SE PREPAO ZA REPUBLIKU SRPSKU: "Zbog vas je u svijetu predstavljena kao problem!"

Politika SNSD je u posjednjih godinu i po bila čista improvizacija u kojoj su promašili i na unutrašnjem i na spoljnopolitičkom planu, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS-a.

  • Mini market

  • 27. Jun. 2022  27. Jun. 2022

  • 0

Politika SNSD je u posjednjih godinu i po bila čista improvizacija u kojoj su promašili i na unutrašnjem i na spoljnopolitičkom planu, izjavio je Milan Radović, zamjenik predsjednika SDS.

Radović tvrdi da na unutrašnjem planu SNSD nema nijednu političku pobjedu i da je to najočiglednije kada se vidi funkcionisanje Vijeća ministara.

"Vidimo da se tamo, iako SNSD ima svog predsjedavajućeg Savjeta ministara, apsolutno ništa nije uradilo. Isto tako ako posmatramo funkciju srpskog člana Predsjedništva BiH vidimo da to nije ona reprezentacija koju je SNSD obećavao da će dovesti u Sarajevo", navodi Radović.

Ističe da, pored toga, imamo situaciju, kao što je i danas bio slučaj, da se SNSD uporno protivi smanjenu akciza kako bi se građanima olakšao život. 

"Očigledna je njihova nespremnost ili nedostatak osjećaja prema građanima i želje da se teret inflacije rasporedi, ne samo na građane, nego i na budžet", kaže Radović.

Podsjetio je i da od SNSD-ove priče o vraćanju nadležnosti na kraju nema ništa.

"SNSD i vlast koju predvode su, kada je vraćenje nadležnosti u pitanju, došli u situaciju da ne poštuju ni one zaključke koje su sami donijeli. Onda prave jedan politički salto donoseći odluku da se svi zaključci o ovoj temi i njihova primjena odgode za šest mjeseci", rekao je Radović i postavio pitanje šta je to, ako nije čist politički poraz.

Radović kaže da se, kada je u pitanu ekonomija SNSD i njegova vlast, nema čime pohvaliti.

"Republika Srpska sada ima rekordno stanje duga, nizak životni standard, simbolično povećanje plata u javnom sektoru bez rasterećenja privrede i ponudu iz SNSD da će dodijeliti građanima po 100 KM", kaže Radović.

Ne mogu se, dodao je on, pohvaliti ni novim investicijama i otvaranjima radnih mjesta, niti nekim velikim projektima i napomenuo da na to imamo i odluku EU da se zamrzne finansiranje projekta u RS u vrijednosti do 1,2 milijarde.

Kada je u pitanju spoljnopolitička situacija, Radović upozorava da se zbog poteza SNSD Republika Srpska u svijetu predstavlja kao problem.

"Predstavljena je kao faktor koji nešto remeti iako postoje i drugi u BiH koje snose sličan ili isti teret kao SNSD. Međutim SNSD je procijenio da to njima može biti dobra tema pred izbore da će oni kao vraćati nadležnosti, a sada vidimo od toga nema ništa i da je to nanijelo Srpskoj mnogo više štete nego koristi", napominje Radović.

Ona kaže da je nakon svega toga imamo i zadnji odlazak u Brisel gdje je delegacija predvođena ljudima iz SNSD prihvatili sve, da bi ubrzo nakon toga po povratku u zemlju tvrdili da ništa od dogovorenog ne prihvataju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...