NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA: U prikolici šlepera pronađeno 46 beživotnih tijela...

Vatrogasna služba San Antonija saopćila je da je još 16 osoba pronađenih u prikolici prevezeno u bolnicu zbog toplinskog udara.

  • Hronika

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 0

Ukupno 46 tijela mrtvih migranata pronađeno je u ponedjeljak u prikolici tegljača u San Antoniju u Teksasu, u jednom od dosad najsmrtonosnijih incidenata u krijumčarenju ljudi duž američko-meksičke granice, izvijestile su tamošnje vlasti.

Vatrogasna služba San Antonija saopćila je da je još 16 osoba pronađenih u prikolici prevezeno u bolnicu zbog toplinskog udara i iscrpljenosti, uključujući četvero maloljetnika.

Vlasti su navele i da su tri osobe u pritvoru nakon incidenta.

Kamion s migrantima pronađen je pokraj željezničke pruge u udaljenom području na južnoj periferiji grada.

Temperatura u San Antoniju, koji se nalazi oko 250 kilometara od meksičke granice, narasla je u ponedjeljak na visokih 39,4 stepeni Celzijusa, uz visoku vlažnost zraka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...