BIVŠI ŠEF CIA-e U MOSKVI: „Znam ko kuje zavjeru protiv Putina, ubit će ga kao što su ubili…“

Nagađa se i da neko od te trojice ima ambicije postati novi vladar Rusije.

  • Vijesti

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 0

Vladimir Putin bi mogao biti ubijen udarcem čekićem u glavu u zavjeri iza koje stoji njegov najuži krug ljudi.

Tako tvrdi Daniel Hoffman, bivši viši oficir CIA-e, koji je služio kao šef moskovske ispostave, a danas radi na američkoj TV Fox News. Smatra da bi suradnici ruskog čelnika mogli pokušati atentat zbog, kako tvrdi, "neuspjele invazije" na Ukrajinu. Bivši obavještajac smatra i da pokušaj svrgavanja Putina mora biti izrazito brzo obavljen.

- Momci koji će to učiniti bit će izrazito tajnoviti tako da Putin ni na što ne posumnja i ne ubije ih prvi. Napad će se dogoditi iznenada. Bit će to možda udarac čekićem u glavu. Druga opcija je da Putina spreme u ludnicu. To je također vrlo izgledan scenarij, kazao je Hoffman za Daily Beast.

Hoffman smatra da zna koje su to tri ključne osobe iza zavjere. To su, vjeruje, ministar odbrane Sergej Šojgu, sekretar ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev i direktor FSB-a Aleksandar Bortnikov.

Nagađa se i da neko od te trojice ima ambicije postati novi vladar Rusije.

Referenca za čekić u glavu tu je kao podsjetnik atentata na sovjetskog revolucionara Lava Trockog, koji je po nalogu Staljina, ubijen sjekirom za led.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...