BURNO U SARAJEVU: Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine...

Informacija o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u BiH za period januar - juni 2021. također je jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda.

  • Vijesti

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 0

Redovna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine sazvana je za danas u sjedištu tog Parlamenta u Sarajevu.

U najavljenom dnevnom redu je više zakona predloženo po skraćenom postupku, među njima Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o računovodstvu i reviziji FBiH.

U redovnoj proceduri je Prijedlog zakona o ustanovama socijalne zaštite Federacije BiH.

Za ovu sjednicu je planirano i podnošenje izvještaja o prošlogodišnjem radu Vlade FBiH te izvršenju federalnog budžeta.

Među ostalim prijedlozima su izvještaji o poslovanju preduzeća BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Hrvatske pošte d.o.o. Mostar te o izvršenju programa rada Agencije za reviziju privatizacije u FBiH i Analitički izvještaj Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH za 2021. godinu.

Informacija o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u BiH za period januar - juni 2021. također je jedna od najavljenih tačaka dnevnog reda.

Sjednica treba da počne u 10 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...