"SB" NA PRESS-u SINDIKALISTA: Povećanje minimalne plate ili protesti u septembru (FOTO)

Bektić kaže da su Granski sindikati donijeli odluku da se pod hitno mijenja metodologija obračuna plaće što su Vlada FBiH i poslodavci kao socijalni partneri odbili.

  • Društvo

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 0

Mevludin Bektić, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine iznio je optužbe na račun federalnog premijera Fadila Novalića, kazavši da on pogoduje poslodavcima i da ne želi da se poveća minimalna plaća.

Bektić kaže da su Granski sindikati donijeli odluku da se pod hitno mijenja metodologija obračuna plaće što su Vlada FBiH i poslodavci kao socijalni partneri odbili.

“Tražimo hitno zakazivanje sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća sa jednom tačkom, izmjena uredbe o metodologiji izračuna minimalne plaće koja treba da iznosi 70 posto prosječne plate u FBiH uz institut za vanredno povećanje. Ako do toga ne dođe, mi ćemo u septembru organizovati masovne proteste”, rekao je Bektić.

Premijer FBiH, Fadil Novalić kaže da ne namjerava povećati minimalnu plaću, objasnio je Bektić, i ako ne dođe do povećanja radnici u FBiH nemaju šta tražiti ovdje, rekao je na kraju Bektić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...