Regija
MANJINE U HRVATSKOJ ODLUČILE: Podrška Jandrokoviću za predsjednika Sabora (VIDEO)
Prije 9 min0
Vrlo brzo i jednostavno za pripremu.
Gastro
28. Jun. 2022 28. Jun. 2022
0
Potrebno je:
oko 380 g junetine, bez kosti
1 glavica crnog luka
2 čehna bijelog luka
1 mrkva
120 g tarhane
1 kašika mješavine začina
1/2 kašičice ljute, mljevene, crvene paprike
po ukusu soli
par kašika ulja
120 ml pavlake za kuhanje
po ukusu bibera
voda
Priprema:
1. U šerpi zagrijati ulje, pa dodati sitno sjeckan luk. Kratko propržiti, pa dodati junetinu, narezanu na kockice.
2. Propržiti, začiniti, po ukusu, pa sipati 200 ml vode. Poklopiti i kuhati oko pola sata.
3. Zatim, dodati mrkvu, narezanu na kockice i protisnut bijeli luk.
4. Poklopiti i kuhati još 5-6 minuta.
5. Dodati tarhanu, mješavinu začina, so, biber i mljevenu papriku. Sipati oko 900 ml vode, poklopiti i kuhati 15-tak minuta.
6. Dodati pavlaku za kuhanje, pa na laganoj vatri krčkati još par minuta. Maknuti sa vatre, ostaviti poklopljeno 10-tak minuta, pa poslužiti. Posuti svježe mljevenim biberom.
Prijatno!:)
(Recepti.com)
Regija
MANJINE U HRVATSKOJ ODLUČILE: Podrška Jandrokoviću za predsjednika Sabora (VIDEO)
Prije 9 min0
Vijesti
CRNOGORSKOM PREMIJERU PISALO 35 ZASTUPNIKA: Traži se konsponzorstvo rezolucije o Srebrenici
Prije 11 min0
Društvo
DODIKOVA VLAST U NOVIM PROBLEMIMA: Traže kredit od 100 miliona KM, ugrožena stabilnost sistema zdravstva
Prije 11 min0
Sport
NOGOMETNI SAVEZ BIH SAOPĆIO: Sarajevo, Borac, Zrinjski i Velež dobili licence za Evropu
Prije 18 min0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 13h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.