JUNEĆA TARHANA ČORBA: Dobra u svako (godišnje) doba

Vrlo brzo i jednostavno za pripremu.

  • Gastro

  • 28. Jun. 2022  28. Jun. 2022

  • 0

Potrebno je:

oko 380 g junetine, bez kosti

1 glavica crnog luka

2 čehna bijelog luka

1 mrkva

120 g tarhane

1 kašika mješavine začina

1/2 kašičice ljute, mljevene, crvene paprike

po ukusu soli

par kašika ulja

120 ml pavlake za kuhanje

po ukusu bibera

voda

Priprema:

1. U šerpi zagrijati ulje, pa dodati sitno sjeckan luk. Kratko propržiti, pa dodati junetinu, narezanu na kockice.

2. Propržiti, začiniti, po ukusu, pa sipati 200 ml vode. Poklopiti i kuhati oko pola sata.

3. Zatim, dodati mrkvu, narezanu na kockice i protisnut bijeli luk.

4. Poklopiti i kuhati još 5-6 minuta.

5. Dodati tarhanu, mješavinu začina, so, biber i mljevenu papriku. Sipati oko 900 ml vode, poklopiti i kuhati 15-tak minuta.

6. Dodati pavlaku za kuhanje, pa na laganoj vatri krčkati još par minuta. Maknuti sa vatre, ostaviti poklopljeno 10-tak minuta, pa poslužiti. Posuti svježe mljevenim biberom. 

Prijatno!:) 

(Recepti.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...