CIVILNA ZAŠTITA ZHK-a: U Širokom Brijegu zasad nema prijavljene štete od zemljotresa

- Još uvijek nije bilo dojava od općinskih centara civilne zaštite i građana o eventualnoj nastaloj šteti poslije zemljotresa - naglasio je Martinović.

  • Vijesti

  • 30. Jun. 2022  30. Jun. 2022

  • 0

U Širokom Brijegu zasad nema prijavljenih šteta od zemljotresa koji je jutros pogodio Hercegovinu, potvrdio je Feni Drago Martinović, direktor Uprave Civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona.

- Još uvijek nije bilo dojava od općinskih centara civilne zaštite i građana o eventualnoj nastaloj šteti poslije zemljotresa - naglasio je Martinović.

Zemljotres jačine 4,8 po Richteru zatresao je Hercegovinu u četvrtak ujutro u 8.07 sati s epicentrom 16 kilometara sjeverozapadno od Širokog Brijega.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda kazali su Feni kako zemljotres te jačine može izazvati materijalnu štetu.

Istovremeno, iz Operativnog centra civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona saopćili su kako i oni još nemaju informacija o eventualno nastalim štetama na području tog kantona.

Zemljotres se osjetio širom Bosne i Hercegovine, ali i u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...