"OBOGATITE" JELA: Napravite Popajev sos

Lagano, ukusno, jednostavno.

  • Gastro

  • 30. Jun. 2022  30. Jun. 2022

  • 0

Potrebno je:

200 g obarenog i isjeckanog špinata

1 veći bijeli mladi luk

ulje

4 kašike brašna

1,5 čaša mlijeka

po ukusu soli

Priprema: 

1. Luk oprati i isjeckati. Staviti ulje.

2. Dodati i špinat, a zatim pržiti dok luk ne omekša. Posoliti.

3. Kada je luk mek i "staklenast" dodati brašno, zatim još malo pržiti.

4. Potom dodati mlijeko i miješati stalno kako nebi bilo grudvica. Miješati dok se sos ne zgusne.

5. Služiti uz meso.

Prijatno:)

(Recepti.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...