NUŽDA ZAKON MIJENJA: Ova država zabranila je prodaju goriva

Nakon vijesti kako se Šri Lanka suočava s nestašicom goriva, vlast je povukla nepopularan, ali očito nužan potez.

  • Auto

  • 30. Jun. 2022  30. Jun. 2022

  • 0

Kako izvještava BBC News, u toj zemlji se na dva tjedna zabranjuje prodaja goriva.

Iz odluke su izuzeti samo službe javnog prijevoza, vlakovi i vozila koja se koriste u hitnim službama i za dostavu hrane. 

Vlada je paralelno donijela odluku da se za to vrijeme zatvore sve škole u urbanim područjima, a stanovnicima je savjetovano da rade od kuće. 

Šri Lanka se već suočila s redukcijama struje, a sada će prestankom prodaje goriva biti gotovo paralizirana.

Službeni podaci govore kako su odluku donijeli nakon što su državne rezerve goriva pale na 9.000 tona dizelskog i 6.000 tona benzinskog goriva.

Procjenjuje se da bi sve rezerve bile potrošene u tjedan dana da nije donesena ova odluka. 

Gospodarstvo Šri Lanke bazira se na turizmu, koji je uslijed pandemije i povećanih cijena energenata već do sada donio osjetno manje novca u blagajnu.

Ova odluka zadat će dodatan udarac sektoru turizma, a službena vlada ne zna kad bi mogla nabaviti nove zalihe goriva.

Nadaju se pomoći Indije i Kine, a planiraju i otići na razgovore u Katar i Rusiju kako bi pokušali nabaviti jeftinije gorivo.

(Index.hr) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...