EDI RAMA PORUČIO SJEVERNOJ MAKEDONIJI: "Prihvatite francuski prijedlog rješenja sukoba sa Bugarskom"

Rama navodi da ovaj prijedlog otvara put zvaničnom početkom pregovora Albanije i Sjeverne Makedonije za članstvu u EU.

  • Regija

  • 30. Jun. 2022  30. Jun. 2022

  • 1

Premijer Albanije Edi Rama poručio je Sjevernoj Makedoniji da prihvati najnoviji prijedlog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji podrazumijeva kompromisno rješenje sukoba sa Bugarskom.

Rama navodi da ovaj prijedlog otvara put zvaničnom početkom pregovora Albanije i Sjeverne Makedonije za članstvu u EU.

"Najnoviji francuski prijedlog, koji je ujedno i konačan, daje Severnoj Makedoniji mogućnost bezuslovnog pristupanja i otvara put zvaničnom početku pregovora za članstvo obje zemlje u Evropskoj uniji! Kažem braći Makedoncima i Albancima u Sjevernoj Makedoniji: Prihvatite!", napisao je Rama na Twitteru.

Prethodno je Macron, na kraju NATO samita u Madridu, poručio da je postignut napredak u pronalaženju kompromisnog rješenja između Bugarske i Sjeverne Makedonije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...