Politika
BIĆE (OPET) VRELO LJETO ZBOG IZBORNOG ZAKONA: Kako je Christian Schmidt srušio Aprilski paket?
Prije 20 min1
(...) jabuka i sladoleda.
Gastro
01. Jul. 2022 01. Jul. 2022
0
Ljetno, slatko, ali lagano - tako je najlakše opisati ovaj ukusni voćni kolač za koji ne treba puno da se pripremi, a uvijek je ukusna delicija.
Narandže i jabuke mu daju određenu kiselu notu, a ananas slatku.
Sastojci:
1 pakiranje žute mješavine za torte (obične veličine)
300 gr oguljenih narandži
4 bjelanca
2 jabuke
Preljev:
1 konzerva od 500 gr ananasa u kockicama, neocijeđena
1 pakiranje smjese za instant puding od vanilije
200 slatkog vrhnja za šlag
sladoled (po želji)
Priprema:
1. Jabuke ogulite i smiksajte u mikseru.
2. U velikoj zdjeli izmiksajte smjesu za torte. Dodajte bjelance i dobiveni umak od jabuka te miksajte na maloj brzini 2 minute. Dodajte kriške narandže i promiješajte.
3. Ulijte smjesu u 30 x 20 cm veliki lim za pečenje koji ste prije namastili uljem.
4. Pecite na 175°C 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ohladite na rešetki.
5. U zdjeli pomiješajte mješavinu ananasa i pudinga te premažite preko biskvita. Od slatkog vrhnja napravite šlag i stavite na kremu i biskvit.
6. Ostavite u frižideru najmanje sat prije posluživanja piše Taste of Home. Kod posluživanja možete dodati kuglu sladoleda od vanilije.
(Coolstyle)
Politika
BIĆE (OPET) VRELO LJETO ZBOG IZBORNOG ZAKONA: Kako je Christian Schmidt srušio Aprilski paket?
Prije 20 min1
Politika
NUMANOVIĆ O DRAMI U HNK: "Ako DF dadne HDZ-u sedam ministara, izdao je birače. Ako HDZ ne dobije..." (VIDEO)
Prije 22 min0
Regija
OSVOJILA JE "ČAK" 5 GLASOVA: Slađana Pantović imenovana za potpredsjednicu kosovske opštine Zvečan
Prije 32 min0
Evropa
USKORO POČINJU NOVI PRIPREMNI RADOVI: Mađarska i Rusija potvrdile izgradnju novih blokova nuklearne elektrane Pakš
Prije 35 min0
Gastro
A SADA NEŠTO BRZINSKI SLATKO: Recept za "najbržu tortu na svijetu" stvorenu za dane kada nemate puno vremena
04. Jun. 20230
Gastro
SIGURNO ĆE VAM USPJETI: Recept za zdraviju varijantu ručka koji spaja hrskavo lisnato tijesto i slasno povrće
03. Jun. 20230
Gastro
SPECIJALITET IZ NJEMAČKE: Za tren oka napravite vrhunski desert i iznenadite ukućane… (VIDEO)
Prije 14h0
Gastro
TREŠNJE SU SAVEZNIK ZDRAVLJA, A NJIHOVO JE VRIJEME: Najbolje ih je jesti svježe, ali su odlične i u desertima
Prije 9h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.