Zdravlje
NEOČEKIVANI REZULTATI NOVOG ISTRAŽIVANJA: Ukoliko želite dug i zdrav život – ne brojite korake, ovo je najvažnije...
Prije 10 min0
(...) jabuka i sladoleda.
Gastro
01. Jul. 2022 01. Jul. 2022
0
Ljetno, slatko, ali lagano - tako je najlakše opisati ovaj ukusni voćni kolač za koji ne treba puno da se pripremi, a uvijek je ukusna delicija.
Narandže i jabuke mu daju određenu kiselu notu, a ananas slatku.
Sastojci:
1 pakiranje žute mješavine za torte (obične veličine)
300 gr oguljenih narandži
4 bjelanca
2 jabuke
Preljev:
1 konzerva od 500 gr ananasa u kockicama, neocijeđena
1 pakiranje smjese za instant puding od vanilije
200 slatkog vrhnja za šlag
sladoled (po želji)
Priprema:
1. Jabuke ogulite i smiksajte u mikseru.
2. U velikoj zdjeli izmiksajte smjesu za torte. Dodajte bjelance i dobiveni umak od jabuka te miksajte na maloj brzini 2 minute. Dodajte kriške narandže i promiješajte.
3. Ulijte smjesu u 30 x 20 cm veliki lim za pečenje koji ste prije namastili uljem.
4. Pecite na 175°C 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ohladite na rešetki.
5. U zdjeli pomiješajte mješavinu ananasa i pudinga te premažite preko biskvita. Od slatkog vrhnja napravite šlag i stavite na kremu i biskvit.
6. Ostavite u frižideru najmanje sat prije posluživanja piše Taste of Home. Kod posluživanja možete dodati kuglu sladoleda od vanilije.
(Coolstyle)
Zdravlje
NEOČEKIVANI REZULTATI NOVOG ISTRAŽIVANJA: Ukoliko želite dug i zdrav život – ne brojite korake, ovo je najvažnije...
Prije 10 min0
Auto
TO BI BILO TO: Ford ukida popularni model, ali ni to nije najgore od svega...
Prije 21 min0
Društvo
SLUŽBENO POČELA IZBORNA KAMPANJA: Političkim subjektima zabranjeno da putem medija iznose...
Prije 39 min0
Vijesti
NERVOZA U ČOVIĆEVIM REDOVIMA: "Bošnjačke stranke, po istom principu kako već biraju sebi prihvatljivog Hrvata u Predsjedništvu, sada žele..."
Prije 51 min0
Gastro
GOSTI SU VAM SE NAJAVILI MALOPRIJE, A Vi RAZMIŠLJATE ČIME ĆETE IH POČASTITI: Pripremite ovu brzu piletinu "kao iz restorana"
05. Nov. 20250
Gastro
UZ ČAJ, KAFU I U BILO KOJE DOBA DANA: Napravite domaći keks s puterom bolji od kupovnog, a ovaj je...
06. Nov. 20250
Gastro
BRŽE NE MOŽE: Za vrhunski doručak potrebno vam je samo deset minuta… (VIDEO)
05. Nov. 20250
Gastro
KUHANJE TJESTENINE ČINI SE JEDNOSTAVNO, ALI SVI GRIJEŠIMO U JEDNOM: Evo koliko soli treba dodati
Prije 19h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.