Hronika
UBICA JOŠ U BJEKSTVU: Dejan sasuo sedam metaka u Marija, a onda ga još jednim OVJERIO U GLAVU (FOTO)
Prije 16 min0
(...) jabuka i sladoleda.
Gastro
01. Jul. 2022 01. Jul. 2022
0
Ljetno, slatko, ali lagano - tako je najlakše opisati ovaj ukusni voćni kolač za koji ne treba puno da se pripremi, a uvijek je ukusna delicija.
Narandže i jabuke mu daju određenu kiselu notu, a ananas slatku.
Sastojci:
1 pakiranje žute mješavine za torte (obične veličine)
300 gr oguljenih narandži
4 bjelanca
2 jabuke
Preljev:
1 konzerva od 500 gr ananasa u kockicama, neocijeđena
1 pakiranje smjese za instant puding od vanilije
200 slatkog vrhnja za šlag
sladoled (po želji)
Priprema:
1. Jabuke ogulite i smiksajte u mikseru.
2. U velikoj zdjeli izmiksajte smjesu za torte. Dodajte bjelance i dobiveni umak od jabuka te miksajte na maloj brzini 2 minute. Dodajte kriške narandže i promiješajte.
3. Ulijte smjesu u 30 x 20 cm veliki lim za pečenje koji ste prije namastili uljem.
4. Pecite na 175°C 25-30 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ohladite na rešetki.
5. U zdjeli pomiješajte mješavinu ananasa i pudinga te premažite preko biskvita. Od slatkog vrhnja napravite šlag i stavite na kremu i biskvit.
6. Ostavite u frižideru najmanje sat prije posluživanja piše Taste of Home. Kod posluživanja možete dodati kuglu sladoleda od vanilije.
(Coolstyle)
Hronika
UBICA JOŠ U BJEKSTVU: Dejan sasuo sedam metaka u Marija, a onda ga još jednim OVJERIO U GLAVU (FOTO)
Prije 16 min0
Show
MONICA BELLUCI IMA TEORIJU: "Ako ste glupi, ljepota je hendikep"
Prije 24 min0
Hronika
TRAŽI GA 200 VOJNIKA: Šestogodišnji dječak s autizmom nestao u Njemačkoj
Prije 34 min0
Zdravlje
NIJE NI KAFA NI ČAJ: Ovo je daleko najgore piće koje možete popiti prije spavanja
Prije 39 min0
Gastro
RECEPT ZA BUREK HARISA DŽINOVIĆA: Neki ga ne vole sa ovim dodatkom
24. Apr. 20240
Gastro
ZA DOBRO JUTRO, ILI DOBAR DAN: Napravite francusku salatu prema našem receptu i oduševite ukućane… (VIDEO)
25. Apr. 20240
Gastro
ZA PRAVE GURMANE: Danas pravimo piletinu na mađarski način, nema joj ravne… (VIDEO)
24. Apr. 20240
Gastro
SVAKOG PETKA ISPOČETKA: Danas pravimo izvrsne ćufte u paradajz sosu i ne zaboravite pire krompir… (VIDEO)
Prije 16h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.