NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SE ŠALE NA NJIHOV RAČUN: Policija ispraznila zgradu, a sumnjiva naprava je dio iz Audija

Policija je zbog opasnosti od eksplozije "sumnjive naprave“ ispraznila cijelu zgradu. 

  • Auto

  • 01. Jul. 2022  01. Jul. 2022

  • 0

Policija Salt Lake Cityja je ispraznila čitavu zgradu zbog predmeta koji je pronađen. Odlučili su postupiti „krajnje oprezno“, stoji u priopćenju, pa su čak i pozvali specijalnu jedinicu koja se bavi eksplozivnim napravama. 

I doista, pronađeni predmet izgleda vrlo sumnjivo, posebno zbog alkice koja izgleda kao osigurač na ručnoj granati. Međutim, ako ga izvučete, neće doći do eksplozije, ali će se odraziti na rad jedne druge komponente. Naime, svi koji su upoznati s Audijevim motorima lako će prepoznati kako se radi o zatezaču remena. 

Iz policije su za magazin The Drive izjavili kako „svakom sumnjivom predmetu pristupaju s najvišim standardima sigurnosti". Jednostavno se moraju brinuti za sigurnost službenika i pripadnika zajednice te neće smanjiti oprez, čak i kada se radi o naizgled bezazlenom predmetu. Pritom podsjećaju kako mnogi uobičajeni predmeti mogu biti prerađeni u eksplozivnu napravu. U ovom slučaju naglašavaju kako su reagirali nakon što nikome na lokaciji nije bio poznat predmet. 

Na društvenim mrežama su se već našalili zbog "izraženog opreza“ pa tako na Redditu kažu kako dio nije originalan pa može prouzročiti havariju motora i pretvoriti ga u eksplozivnu napravu. Video u nastavku objašnjava i čemu služi "osigurač“, kao i kada ga se uklanja. 

(Index.hr)   

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...